Amsnag?

Discussion in 'Amtrak Rail Discussion' started by winterskigirl, Nov 23, 2012.

Amtrak Unlimited Discussion Forum

Help Support Amtrak Unlimited Discussion Forum:

  1. Nov 23, 2012 #1

    winterskigirl

    winterskigirl

    winterskigirl

    Service Attendant

    Joined:
    May 2, 2012
    Messages:
    195
    Location:
    Seattle, WA
    Is amsnag.net temporarily down? I've been getting error messages all day. Or, has it been taken down for good? :(
     
  2. Nov 23, 2012 #2

    Acela150

    Acela150

    Acela150

    Conductor

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,448
    Location:
    In a Sea of Foam
    I had used it earlier in the day.. It won't load for me now.
     
  3. Nov 23, 2012 #3

    John Bobinyec

    John Bobinyec

    John Bobinyec

    Conductor

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1,661
    Location:
    CYN
    Something is wrong with the front-end of it. If you go here:

    amsnag.net/amSnag.php

    it will load partially - but enough to be able to use it.

    jb
     
  4. Nov 23, 2012 #4

    winterskigirl

    winterskigirl

    winterskigirl

    Service Attendant

    Joined:
    May 2, 2012
    Messages:
    195
    Location:
    Seattle, WA
    John - It's working now. Thanks for the link!
     
  5. Nov 24, 2012 #5

    PaulM

    PaulM

    PaulM

    Conductor

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Messages:
    2,253
    Location:
    Quincy, IL
    Apparently amsnag.net got redirected to another site. I don't know what happened, but in the meantime you can try http://amwatch.hostzi.com/
     
  6. Nov 24, 2012 #6

    Swadian Hardcore

    Swadian Hardcore

    Swadian Hardcore

    Conductor

    Joined:
    Feb 7, 2012
    Messages:
    7,346
    Location:
    Streamliner, Reno, NV
    That works. Any idea what happened?
     
  7. Nov 24, 2012 #7

    Phil S

    P

    Phil S

    OBS Chief

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Messages:
    707
    http://amwatch.hostzi.com/

    When I click on that link I get a tiny Amsnag in the upper left corner, which then links me to Amsnag. FWIW netfirms.com seems to be off the air, as is biketrain.netfirms.com. Neither will ping.
     
  8. Nov 25, 2012 #8

    John Bobinyec

    John Bobinyec

    John Bobinyec

    Conductor

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1,661
    Location:
    CYN
  9. Nov 25, 2012 #9

    crescent2

    crescent2

    crescent2

    Conductor

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Messages:
    1,310
    Location:
    a little south of normal
    Tried the new, more complete link and got to the Amsnag home page. As before however, after I enter the stations and other info and submit, I get a blank page. Couldn't get it to work the other day, either.
     
  10. Nov 25, 2012 #10

    John Bobinyec

    John Bobinyec

    John Bobinyec

    Conductor

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1,661
    Location:
    CYN
    It's working for me. What is the data that you're entering?

    jb
     
  11. Nov 25, 2012 #11

    PaulM

    PaulM

    PaulM

    Conductor

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Messages:
    2,253
    Location:
    Quincy, IL
    The original version of Amsnag resided at Netfirms, a web hosting service. Then Amtrak blocked the IP address coming from Netfirms; and it was moved to an AU member's server that issues dynamic IP's. Then another member purchased the domain name, amsnag.net, and pointed it to the latter site. After a while, Amtrak stopped blocking the old site, or it changed its IP address, and it again worked. But not wanting to confuse the issue since ansnag.net was working fine, I kept quiet.

    In the mean time when my contract at Netfirms expired, I moved to another hosting service. Somehow or another, amsnag.net latched on to this new site. Since it is under construction, I redirected it to another location http://amwatch.hostzi.com/amSnag.php, which incidently uses a free hosting service.
     
  12. Nov 25, 2012 #12

    leemell

    leemell

    leemell

    Conductor

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    1,514
    Location:
    Los Angeles, CA
    I just tried amsnag.net and bikenet and they both said not found. http://amwatch.hostzi.com/ worked but returned a blank page from vnc to sea 10/01/13 for 15 days. I used it extensively in the last three days and it really helped me book a very long trip, but there clearly are a few problems.
     
  13. Nov 25, 2012 #13

    none

    n

    none

    Conductor

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    1,047
    A couple of times lately I have had the same experience... but when I scrolled down the blank page, all the data was there... it just had a large blank area at the top... try that.
     
  14. Nov 25, 2012 #14
    Working fine for me. Much thanks to the PaulM. I took the California Zephyr to Emeryville on Wednesday and returned home today. Thanks to Amsnag I was able to purchase low bucket fare and get a roomette.
     
  15. Nov 26, 2012 #15

    leemell

    leemell

    leemell

    Conductor

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    1,514
    Location:
    Los Angeles, CA
    OK, that is it, there is a very large blank area sometimes as you scroll down before you get to the info. It is not visible even for ful screen, you must scroll down. When I have some time, I,ll see if I can identify the conditions.
     
  16. Nov 26, 2012 #16

    John Bobinyec

    John Bobinyec

    John Bobinyec

    Conductor

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1,661
    Location:
    CYN
    I tried that data for a couple of days and found that there are 7 results entries for each day. It seems that trying to get 15 days worth of results at one time is pushing the limits of the system. You'll have to try getting a few days at a time.

    jb
     
  17. Nov 26, 2012 #17

    PaulM

    PaulM

    PaulM

    Conductor

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Messages:
    2,253
    Location:
    Quincy, IL
    As I said this is a free hosting service; and, in this case anyway, it's a matter of getting what you pay for. A while back, I put a command in the program to display the results as they are retreived. Apparently, whereas Foxfile seems to respect that command, Internet Explorer doesn't, rather waits until all x days are retreived. So if the output was mainly blank space, it means the server timed out before all the results were retreived and downloaded.

    So I moved it over to a faster server which can be found at

    biketrain.net/amsnag/

    I would be interested in knowing if anyone else observes the difference in how IE vs. Firefox display they output.
     
  18. Nov 27, 2012 #18

    leemell

    leemell

    leemell

    Conductor

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    1,514
    Location:
    Los Angeles, CA
    I can't seem to duplicate it now. Maybe it has been fixed.
     

Share This Page

arrow_white